Proč se na Japonsko neorganizují sbírky?

17. 03. 2011 12:41:15
Také jste si všimli, že v televizi neběhají titulky s DMS sbírkami a čísly kont? Proč si myslíme, že Japonci, ti opravu postižení rybáři, finanční pomoc nepotřebují? A proč místo toho média rozpoutávají jadernou hysterii?

internet

Chtěl jsem o japonském zemětřesení napsat čistě z mediálního hlediska, ale ta hysterie nebere konce, už se promítá i do mého osobního života: Dnes ráno jsem měl pocit, že jsem uprostřed 6 stupňů Richterovy škály. Probudily mne otřesy, potom netekla voda a nešel proud. To vše na Praze 2, v 7:15 našeho času. Šlo samozřejmě o hloupou shodu jedné opravy a dvou poruch, ale moje nervy už taky pracují. A navíc mi chybí charita! Kde je?

as

Mediální hysterie je příšerná. Co kdyby třeba explodoval Temelín?, ptají se Lidovky. Blesk už rovnou nepokrytě lže a straší, že se vše vymklo kontrole. Do toho ještě bude potravinářská inspekce kontrolovat jídlo, které se přivezlo do ČR v roce 2010, jestli náhodou nesvítí. Těch pár Čechů, kteří v blackouty zmítaném Japonsku dostali e-mail od ministerstva obrany, že pro ně letí vládní speciál, ještě pro jistotu projeli měřením radiace.

Na druhou stranu se objevují informace o tom, jak to vidí lidé, kteří v Japonsku nyní jsou. Asi opačný extrém, který bude zase dál od pravdy na svém blogu přinesl František Fuka: Jsem v Japonsku a je mi fajn. Úplně takovou idylu bych v zemi, která se rozhodla zničit čtyři jaderné elektrárny, zase neviděl, protože problémy jsou tam určitě obrovské.

Ale na druhou stranu jsem viděl stránku, která ukazuje, že v Japonsku se za poslední týden odehrálo přes 500 relativně silných zemětřesení. Přes 500! V této části se země prostě třese pořád.

as
http://www.japanquakemap.com/

Ovšem to, co mne zaráží úplně nejvíc, je naprostá absence charity. Všimli jste si toho, že ani v jedné televizi se ještě neobjevila dárcovská SMS? Že se nikde nevybírají peníze a jediným počinem byla zatím výzva Lady GaGa, aby lidi kupovali jakési náramky na podporu Japonska?

Já chci peníze do Japonska poslat. Proto zítřkem počínaje, budu v jistém baru, který nejmenuji kvůli etickému kodexu, nabízet panáka pravé saké za 100,- Kč. Všechny peníze půjdou do speciální kasičky a na konci března vybereme projekt, kterému peníze předáme. Zabijeme tak 2 mouchy jednou ranou: budeme kupovat japonské zboží, což tato ekonomika nyní potřebuje, a vybereme doufám alespoň 20 tisíc Kč na charitu nenásilným, dobrovolným způsobem.

Článek rovnež vyšel zde.

JCH

Autor: Jiří Chvojka | čtvrtek 17.3.2011 12:41 | karma článku: 24.52 | přečteno: 2361x

Další články blogera

Jiří Chvojka

Jak jsme zahájili kampaň proti červené

Obvykle je kampaň s červenou barvou vedená proti komunistům, nebo si ji komunisté vedou pro sebe. Teď se na nás valí červená kampaň nejmenované největší české pojišťovny, která vám nabízí „férové podmínky“ pro pojištění.

8.9.2021 v 6:07 | Karma článku: 10.00 | Přečteno: 415 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 20 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 12.79 | Přečteno: 235 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 17.53 | Přečteno: 407 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.06 | Přečteno: 104 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 30.89 | Přečteno: 580 | Diskuse
Počet článků 54 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2060

Místopředseda spolku Podvedení klienti, který se brání praktikám pojišťoven v kauze Investičního životního pojištění. Bývalý ředitel sekce vnějších vztahů ERÚ a již mnoho let podnikatel v Public Relations a pohostinství.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...