Zakládám církev neplatiče daní

Církev sv. Jiří, Neplatiče Daní má jednoduché učení: Jakýkoliv kontakt s finančním úřadem je smrtelný hřích a neexistuje možnost zpovědi, pokání, ani jiných cirkevních švindlů. Kdo zaplatí halíř na dani, bude stráven ohněm pekelným.

freefoto.com

Tuhle církev jsem si chtěl nechat pro sebe jako takový bláznivý nápad na důchod, ale když už je Ústavní soud vtakové pankáčské náladě, tak by to třeba mohlo projít. Čili šup s tím na světlo doslova Boží. Vycházím z jednoduchého principu: svoboda vyznání je nedotknutelná a spolu s několika dalšími právy je ústavou garantována. A mne shodou okolností osvítila myšlenka, že placení daní je smrtelný hřích. Moje církev nemá žádné další hříchy, usmívá se nad mnohoženstvím, pokud někdo krade rozumně, bůh přimhouří oči, smilstvo ani zmiňovat nebude, snad ještě to o nezabíjení bližního svého by se nějak mohlo projevit. Ale hlavní je: Bůh si nepřeje placení daní!

 Jenom když vidím kolik stojí české dálnice, nebo jak chce KRNAP koupit Labskou boudu a za 90 milionů korun ji zbourat, nebo tunel Blanka nebo "zelená" řešení na ochranu životního prostředí nebo... Nechť si laskavý čtenář dosadí sám, určitě bude osvícen jako já.

Budu samozřejmě duchovní vůdce a po vzoru kazatelů ve Spojených státech budu vybírat za osvícení a přihlášení se k mému vyznání kulaťoučkou sumičku tisíc korun. A pak už nikdy žádné daně.

Připojí se někdo? 

Autor: Jiří Chvojka | středa 2.9.2009 14:05 | karma článku: 24,14 | přečteno: 1601x