Diskuse

Medaili pro záchranáře z D1!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Horolezec-29

26. 3. 2008 10:47
Pane Chvojko, vybral jste si hloupý nadpis..

Sám jako záchranář vím, o čem mluvíte. Jistě všichni tito lidé často nasazují svůj život za jiný, ale nedělejte z nich ani modly ani jakési ikony . Je to prostě jejich práce, kterou si vybrali a to dobrovolně.

Myslím, že jste měl napsat jiný článek: jak lidé jezdí jako "dobytek" a když se něco stane, jako v tomto případě, hledají 1000 důvodů, proč jsou v tom nevinně. Že jeli rychleji než se smí, že vědomě ohrožovali sami sebe i jiné účastníky silničního a dálničního provozu. A že Policie to nevidí, a vlastně ani vidět nechce. Že ona sama necháívá vše na "zodpovědnosti" řidičů samotných, přičemž sama vbí, že zodpovědní jsou max. 2 z 10. O tom již nikdo nic nepíše, nehodí se to do krámu, že?

Až nakonec jste měl připojit odstavec,s poděkováním záchranářům. Já jim také děkuiji. Už za to, jací profesionálové to jsou..

0 0
možnosti

tojsouveci

25. 3. 2008 13:07
Poděkovat možná

Nevím, co je to za módu, že se poslední dobou objevují tyto nápady, že budeme dávat medile někomu za to, že dělá svoji práci. Prazident dal medajli osobní ochrance, která se někde dostala do přestřelky. Navrhuje se medile pro našeho mrtvého vojáka. Vy navrhujete medajle pro záchranáře.

Chci zdůraznit, že jak ochranka, tak vojáci v zahraničí, tak i záchranáři dostávají mzdu i za to, že něco dělají. Někdy je práce více, jindy méně. Nechci tím v žádném případě snižovat hodnotu jejich práce. Pouze jsem realista.

0 0
možnosti

denk niet

25. 3. 2008 12:48
Je to smutný fakt

Naprosto souhlasím s tím, že záchranářům se nějak zapomnělo poděkovat. Máte pravdu a bohužel to ukazuje na fakt, že se to stalo smutným pravidlem (moje manželka pracuje ve zdravotnictví a záchranářům děkuje opravdu málokdo. Nemyslím hned, na místě nehody, nebo úrazu. Ale ani později - osobně, dokonce ani telefonicky. Moje bývalá švagrová pracovala na dispečinku u hasičů. Ani tam se příliš děkování nenosí).

A to přesto, že právě TIHLE lidé ze záchranky nebo od hasičů, by si poděkování velmi zasloužili. Ne že by to bylo naší povinností, nebo že by na to ti chlapi čekali. Ale právě ze slušnosti - které se nám v poslední době tak nedostává... :-(

0 0
možnosti