Diskuse

ČEZ: Opravdu si z nás dělá Martin Roman dobrý den?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

sezam

21. 2. 2009 18:06
proč ČEZ elektřinu nakupuje na burze?

Taky nerozumím tomu,proč  ČEZ "nakupuje " elektřinu na burze.Vždyť ČEZ elektřinu vyrábí a pak prodává.Jako výrobce,který má přebytky , ji nemusí nakupovat.

Výmluvy na burzu při zdražování chápu  u EONu,který s elektřinou obchoduje a který  elektřinu nevyrábí.EON je závislý na burze. Ale ČEZ?

0 0
možnosti

oldis

5. 12. 2008 18:48
Topolánek a

ČEZ to jeden bordel. Divím se vůbec, že tohle stát vůbec pustil a nechal národ sprostě okrádat. Stačí že to dělá vláda s lidmi. Už by se konečně měli lidé nad sebou zamyslet a začít s touto verbeží něco dělat a ne sedět doma na prdeli a kecat. Ti podvodnici od ČEZu jsou už tak drzí je čas jim to všechno vzít jsou to peníze lidí kteří si na tyto flákače a podvodníky dneska těžce vydělávají peníze. A VLÁDA ta na to kašle - oni maji přece dost a teď si zase chvěji opět přidat ale bez lidí jen zase oni. Tak doufám, že se tento národ už konečně zvedne ze zadku

a nakope jim prdel je už načase. Je to už hnus od hnusáků.

0 0
možnosti

Stavaj

2. 12. 2008 20:45
absolutní závislost

Měsíční plat vyššího managera v ČEZ se pohybuje kolem 300.000,- Kč,  tito manageři podstupují "business tréninky" kde simulují např. let raketou stojící statisíce za víkend. Tak se přeci chová firma s velkými zisky, která nechce platit daně. A nakonec je přeci jen ještě platí! To je zisk! Stát je používá v podstatě jako další skryté daně, platíme my všichni. Ať žije kapitalismus volné soutěže!  To jsou v podstatě fakta, ale měli bychom se zamyslet ještě trochu hlouběji. Ti "nejschopnější" pochopili, že největší business udělají s někým, kdo na nich bude závislý, dnes, zítra, pozítří, stále... a zdaleka nejde jen o ČEZ! Jedná se o nejlepší obchodní projekt, máte stálý odbyt a ceny zcela pod kontrolou, to je přece sen! Pojďte se na tyto pohádkové kormidelníky podívat zblízka, otevřme oči, ať vidíme, jak jednoduše to dělají, nastavme uši, ať slyšíme, co za úmysly se skrývá v jejich řeči. Tím můžeme začít.

0 0
možnosti

oldis

5. 12. 2008 18:53
Re: absolutní závislost

Aby se nějaký šašicek vymlouval, že koupily za draho a zase to musí za draho prodat a vytahat jejich neschopnost zase jen z občanů tak to je tedy už drzost. Ten šasek snad ani neví co chvástá. Když se bude v tomto státě takhle chovat podnikatel tak je na kolenou raz dva. Protože nemá z koho tyhle peníze vytáhnout. A vláda ta se na něj vykašle ale ČEZu pomáhá okrádat národ vesele dál.

0 0
možnosti

rsk

2. 12. 2008 19:05
vysvětlení

Nick "Raverr" popsal tu situaci naprosto výstižně.Chápu,že ČEZ mnoho lidí irituje,ale většina z nich už vůbec nepřemýšlí co se se ziskem ČEZu děje. Kolik jen na dividendách či daních z nich a nebo daních ze zisku má stát.Že za ty prachy stát staví dálnice,žel.tratě,a dotuje ztrátové bus.a vlakové dopravy,které drtivá většina z nás používá. Navíc se těmito daněmi úspěšně záplatuje i náš důchodový systém Přeborníkem v tomto rozhazování jsou vlády ČSSD, které jednak vznik tohoto monopolu v minulosti umožnili a díky  této"zlaté slepici" ČEZu mohou a za necelé 2 roky zase budou úspěšně realizovat svou štědrou soc.politiku.

0 0
možnosti

kubikxy

4. 12. 2008 11:09
Re: vysvětlení

:za ty prachy stát staví dálnice,žel.tratě,a dotuje ztrátové bus.a vlakové dopravy,které drtivá většina z nás používá. Navíc se těmito daněmi úspěšně záplatuje i náš důchodový systém : tak to je dobrý vtip. Např. důchodový systém je stále ještě vyrovnaný...a tak bych mohl pokračovat dále. Než něco plácnout, raději mlčet!

0 0
možnosti

S.trochou.do.mlyna

2. 12. 2008 11:07
Dobrý den si z nás nedělá jen ČEZ, ale i vláda

Dobrý den si z nás nedělá jen pan Martin Roman se svým mírně nadprůměrným platem 20 milionů za měsíc a výkonostní odměnou 677 milionů za rok, ale i sama vláda, když nám ústy pana premiéra vysvětluje, jak za nás bojuje, a to tak velice, že se jí podařilo snížit zdražení o celou polovinu. Asi nás mají naši vládní představitelé za úplné tupce, když si myslí, že bychom jim měli vlastně ještě poděkovat.Rv

0 0
možnosti

hmmm1

1. 12. 2008 19:49
.........

CEZ a jim podobní jsou největší viděrači.....no konec koncu si to můžou dovolit, nezaplatiš tak tě odpojime a je. Nic jiného než platit nám zkrátka nezbývá;-€!!!. a pochybuju že stát bude regulovat něco z čeho plní docela velké procento rozpočtu... 

0 0
možnosti

Raverr

30. 11. 2008 11:44
vysvětlení

1) čez je akciová společnost - to znamená, že jejím hlavním cílem je tvorba zisku. škoda má také velmi vysoké zisky. proč zde nečtu blogy o tom, jak by se škoda měla vzdát svých zisků a automobily prodávat o 50% levněji???

2) čez není monopol - dodává elektřinu asi 40% odběratelů v ČR.

3) každý má možnost vybrat si dodavatele nebo eletřinu vyrábět pomocí větrníků, fotovoltaiky nebo malé vodní elektrárny. čez by navíc byl povinen od vás tuto eletřinu vykupovat za cenu 12-13 Kč/kWh.

4) pokud na elektřinu nemáte dost peněz, zaveďte úsporná opatření. Úsporné žárovky a moderní spotřebiče vám uspoří tisíce korun ročně. To vede ke snížení odběru, tím pádem poptávy a snížení cen.

5) pokud nejste spokojeni s žitím v demokratickém státě s tržní ekonomikou, doporučuji emigraci do nádherné přímořské země zvané Severní Korea, pokud máte raději teplejší počasí, nabízí se Kuba nebo Venezuela. Určitě je tam elektřina a další životní náklady nesrovnatelně levnější. Stejně jako vaše kupní síla.

0 0
možnosti

Gašpo

1. 12. 2008 11:21
Re: vysvětlení

1. Nepotřebuji pro svůj život vlastnit nový automobil zn, škoda

2. Nemůžu si dovolit se stěhovat do jižních čech abych mohl změnit dodavatele

3. Nemám pozemek ani finance na vodní nebo větrnou elektrárnu

4. Spořím až dost a efekt je přesně opačný, čím menší odběr, tím vyšší ceny aby ČEZ udržel růst zisku

5. Netoužím po žádném socialismu, chápu, že ČEZ se chová podle toho, co mu tento Kocourkov dovolí a koho si může koupit. Všechno má ale své meze a toto je prachsprostý plivanec  lidem do obličeje. Připouštím ale že někomu to může dělat dobře a obhajuje ČEZ jako např. Vy.

0 0
možnosti

nicjmeno

30. 11. 2008 10:15
Roman nežertuje-nezaměstnanost stoupá

;-€ Neúměrně vysoké ceny elektrické energie  ČEZu vedou ke krachům mnoha firem a zvyšování nezaměstnanosti!!! Více zde: http://www.webvize.cz/play.php?vid=420

0 0
možnosti

Terrurek

1. 12. 2008 13:56
Re: Roman nežertuje-nezaměstnanost stoupá

oficiální propaganda zní že za krachy můžou vysoký platy :)))

0 0
možnosti

pepcad

28. 11. 2008 20:55
Regulace

Regulace je naprosto bezna, podivame li se do Francie, tak se tvrde reguluje konecna cena a nikdo nezmuze vybec nic...Takze kdo tvrdi ze to nejde...lze

0 0
možnosti

spiko70

28. 11. 2008 2:09
Ekonomický útlak

Souhlasím s autorem-drzost energetických baronů je neuvěřitelná. Největší zlo je zavedení energetické burzy, na které se snaží legalizovat své přemrštěné ceny. Tento článek kouzlem nechtěného popisuje skutečnou realitu: http://ekonomika.idnes.cz/obchodnikum-s-proudem-hrozi-pad-dnj-/ekonomika.asp?c=A081127_1092702_ekonomika_vem

0 0
možnosti

spiko70

28. 11. 2008 2:17
Ekonomický útlak 2

Nechápu, jak jim může povolit regulační úřad zvýšit od ledna ceny, když cena padá. Jen proto, že špatně zaspekulovali na burze? Ať ztráty nesou sami a pokryjí je ze svých dřívejších tučných zisků. Splaskává další spekulační bublina. Banda chamtivců  se vrhla na trh s energiemi s domněnkou, že cena poroste věčně a budou nás všechny škubat víc a víc.

Prodávají si miliony MWh mezi sebou tam a zpátky (pokaždé s přirážkou) bez přidané hodnoty a když je cena dostatečná,předloží ji regulačnímu úřadu jako nákladovou cenu a ten ji v předklonu schválí. Mluví se o monopolu ČEZu, ale to není monopol - to je kartel. Trhy jsou rozdělené, ČEZ a E.ON dodají na trh energii, pak si zahrají na burzu a trh, vyšroubují ceny a dají nám to sežrat. Energetická burza je ekonomický útlak  - je mi z toho na blití.

0 0
možnosti