Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

freedale

20. 4. 2009 2:01
Subjektivita vs. objektivita

Vážení

Možná by chtělo si uvědomit, jak vlastně stanovuje ČEZ ceny. Pokud máte roční vyúčtování, nelze se divit, že platíte 1776,- bez daně za energie a DPH celý rok. Tato cena je stanovena někdy přibližně v červnu - srpnu s přihlédnutím k dlohoudobému a předpokládanému vývoji na burze. Na tento rok byla vypočítána na oněch 1776,-/MWh, a tuto cenu budete platit celý rok 2009. Aby jste mohli platit aktuální cenu, kopírující burzu, jsou určené tarify MĚSÍC a KVARTÁL. Např. u tarifu KVARTÁL pro II. čtvrletí 2009 bude tato částka násobena koeficientem 0,53, čím bude kopírovat cenu na burze a za měsíce duben - červen budete platit jen cca 950,-.

Je to  ten samý případ, kdy silná koruna ohrožovala české importéry, protože měli nasmlouváno 1€ za určitou částku a hodnota € byla úplně někde jinde.

Možná by nebylo od věci, než někoho osočovat, hlouběji porozumnět problematice daného tématu a získat objektivní náhled.

A mimochodem, největší položka je za dopravu elektřiny, kterou vyžaduje ERÚ.

0 0
možnosti

beef-eater

26. 2. 2009 16:04
Sranda...

Tak jsem si to tu pročetl a musím říct,že  "mfdnes-bulvar" a "delfinek" (tipuji to na mgr. ekonomie MBA BBA),kteří slepě věří všemocné ruce trhu jsou fakt dojemní. Srandovní jsou jejich zaklínadla "nabídka-poptávka" a "burza".Pánové,nabídka-poptávka ovlivňuje ceny tak možná u rohlíků,kde máme vzájemně si konkurující pekárny na každém rohu.Ale ne u ČEZ,kterému konkurují tak leda neoficiální "dceřinné společnosti",které je možné spočítat na prstech jedné ruky.A burza?To by asi mohla být velmi užitečná věc.Pokud by ale na té energetické neobchodoval jen ČEZ s ČEZem.Neříká se tomu spekulace?I když ono i to obchodnování je v případě PXE hodně silné slovo.Objemy obchodů jsou tam totiž v 99% času ve výši 0.Navíc tak nějak nevím,proč když je to ta všemocná burza si nemůžu koupit třeba pár MW já a zkoušet je prodat někam dál.Nebo si je nechat a spotřebovat doma ledničkou energetické třídy "E". ;-)

0 0
možnosti

Paroubkovy slzy

21. 2. 2009 22:45
Já jsem s ČEZem spokojený.

Vlastním jednu milióntinu jeho akcií a z ročních divident (po zdanění!) uhradím celou roční spotřebu elektřiny v domácnosti.

(Pro voliče KSČSSD: jedna milióntina znamená 1 tisícovka z každé miliardy vyplacené na dividendách.)

0 0
možnosti

ilna

18. 2. 2009 13:24
Krabi, mfdens-bulvar, delfinek

- jak jste placeni v tom vašem pí ár oddělení? Od hodiny, od jednoho příspěvku nebo dokonce od jednoho řádku??

0 0
možnosti

mfdnes-bulvar

18. 2. 2009 13:35
Re: Krabi, mfdens-bulvar, delfinek

jasne, kazdy kdo neco rekne proti kritice cezu, tak je hned cezem placeny - takhle uvazuje jen naprosty zamindrakovany idiotR^

0 0
možnosti

LordTI

18. 2. 2009 10:13
Pohádka

Pane Chvojko, považuji spíše za pohádku Váš článek. Neříkám, že některé věci v článku nejsou pravdivé, ale příště, než něco napíšete, zkuste si zjistit pravdivé informace, než vypustíte hrst nesmyslů(pro někoho komplexů) do světa! Nadávat na něco, když se tomu nějakým způsobem daří, je typicky česká vlastnost, nezapadejte do tohoto průměru!;-)

0 0
možnosti

powers

18. 2. 2009 13:52
Re: Pohádka

Muzete byt, prosim, konkretnejsi? Co je tam za nesmysly? Ze Topolanek a jeho parta vcetne ERU a UOHS nefunguji? Ze elektrina je na tretine ceny lonskeho roku a my platime vic?

0 0
možnosti

sprav

18. 2. 2009 9:54
zvýšení životního standardu

koždého paneláku vlastní jadrený reaktor:-)

Bohatě stačí ten co živí Letadlovou loď nebo ponorku... a uživí celé 4-8 tisícové město ;-D

0 0
možnosti

sprav

18. 2. 2009 9:52
někde jsem četl

výrok: NELZE VĚŘIT NĚKOMU JEHOŽ PŘÍJMENÍ JE JMÉNO.

Asi něco na tom opravdu bude...

0 0
možnosti

krabi

18. 2. 2009 9:09
kdo je nespokojen s ČEZem může kupovat jinde

viz http://www.eru.cz - a ejhle, ČEZ je nejlevnější 8-o

0 0
možnosti

mfdnes-bulvar

18. 2. 2009 10:54
Re: kdo je nespokojen s ČEZem může kupovat jinde

presne tak, jenze vysvetlete to ruznym Chvojkum a podobnym SPONELum....

0 0
možnosti

vnislav

18. 2. 2009 9:09
Rád bych se dozvěděl,

od koho vlastně ČEZ tu elektřinu vloni na podzim tak draho nakoupil. Jasně, že na burze, ale od koho. ZASE JEN OD ČEZu (z 90%). Zřízení a fungování burzy je naprosto kontraproduktivní, protože teď slouží pouze jako zástěrka pro udržení nesmyslných cen. ;-(

0 0
možnosti

krabi

18. 2. 2009 9:10
Re: Rád bych se dozvěděl,

ČEZ vyrábí asi 60% elektřiny v ČR a dost exportuje. takže cca 50% elektřiny vyráběji pro spotřebu v ČR jiní

0 0
možnosti

mfdnes-bulvar

18. 2. 2009 8:55
tyhle brekoty

nymandu mam fakt rad... kazdej jenom rve, jak je draho, ale aby hledal moznosti, jak usetrit, to neeeee. proste mame nejakej zivotni standard a jsme lini hledat reseni. misto toho, aby tihle sponelari jasali, ze se bude s elektrinou zase o neco mene plytvat, tak radeji budou kecat, jak je elektrina draha. no jo, mily, pane, holt si nebude moci dovolit spotrebice energ. tridy "E", holt nebudete moci doma svitit jak na lesy, holt budete muset hejbnout zadkem a hledat uspory. a to se vam proste nechce, ze? navic na tomhle tematu se lze lacine zviditelnit a luza vam bude tleskat.....Rv

0 0
možnosti

TetaJane

18. 2. 2009 9:26
Re: tyhle brekoty

znám spoustu lidí, kteří aktivně využívají různé úspory elektrické energie...od úsporných žárovek přes šetrné spotřebiče až po vypinání každého světla a všeho co by mohlo "žrát" elektřinu...ale při takových cenách elektrické energie se jaksi moc ušetřit prostě nedá:-P

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS