Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

mfdnes-bulvar

18. 2. 2009 8:55
tyhle brekoty

nymandu mam fakt rad... kazdej jenom rve, jak je draho, ale aby hledal moznosti, jak usetrit, to neeeee. proste mame nejakej zivotni standard a jsme lini hledat reseni. misto toho, aby tihle sponelari jasali, ze se bude s elektrinou zase o neco mene plytvat, tak radeji budou kecat, jak je elektrina draha. no jo, mily, pane, holt si nebude moci dovolit spotrebice energ. tridy "E", holt nebudete moci doma svitit jak na lesy, holt budete muset hejbnout zadkem a hledat uspory. a to se vam proste nechce, ze? navic na tomhle tematu se lze lacine zviditelnit a luza vam bude tleskat.....Rv

0 0
možnosti
JS

TetaJane

18. 2. 2009 9:26
Re: tyhle brekoty

znám spoustu lidí, kteří aktivně využívají různé úspory elektrické energie...od úsporných žárovek přes šetrné spotřebiče až po vypinání každého světla a všeho co by mohlo "žrát" elektřinu...ale při takových cenách elektrické energie se jaksi moc ušetřit prostě nedá:-P

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

18. 2. 2009 10:53
Re: tyhle brekoty

slovo "nejde" nebo "neda" pouzivaji akorat plačky... jsou i jine moznosti, napriklad si koupit akcie CEZu a mit dividendu - letos bude vyplacet cca 50,- na akcii, akcie dnes stoji 611,-, takze je to temer 10% vynos...a kdo vam dneska da 10%?? takze asi tak... vsechno jde, kdyz se chce..

0 0
možnosti
IN

ilna

18. 2. 2009 13:20
Re: tyhle brekoty

No - řvete spíš vy, než pan Chvojka. A srovnám-li obsah toho řvaní, tak prohráváte.

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

18. 2. 2009 13:35
Re: tyhle brekoty

a v cem konkretne? nebo to uz je nad vase sily a vase iq?

0 0
možnosti
S

sezam

23. 2. 2009 8:49
Re: tyhle brekoty

Já nesouhlasím s tvorbou ceny díky jakési burze plné burziánů,spekulantů apd...proč se cena elektřiny od ČEZu neodvíjí od výrobních nákladů plus přiměřený zisk?

Je to český podnik,postavený z peněz daňových poplatníků a teď nás ten podnik, jako poděkování, pěkně holí.Vymlouvá se přitom na nějakou burzu.ČEZ je přeci výrobce a to on může diktovat ceny elektřiny.A taky to dělá.Jen nechce vypatat nenažraně,tak se vymlouvá např. třeba na tu burzu.Ale na druhou stranu je to pro stát zdroj příjmů,tak se asi nějaké regulace za strany státu nedočkáme.

Trocha patriotismu by ale neškodilo.

Já - lůza už nevím jak bych více uspořil.Tak už netopím elektrikou,ale topím kamnama na tuhá paliva.Tak to má být?Měli bychom tedy všichni přestat topit elektřinou a i jinak omezit spotřebu elektřiny?

Já myslím,že kdyby jsme začli všichni spořit a vznikl by výrazný převis nabídky nad poptávkou,tak by to bylo určitě taky špatně a ČEZ by si vymyslel jiný důvod k dalšímu zdražování

0 0
možnosti
LW

Delfínek

23. 2. 2009 9:07
Re: tyhle brekoty

Dobře, takže ČEZu nařídíme prodávat za výrobní náklady plus přiměřený zisk (neznám definici přiměřeného zisku, ale budiž). Dejme tomu, že výsledná cena bude 1.000Kč/MWh. Tržní cena el. energie  v okolních státech bude například 1.600 Kč/MWh.

Jak zabráníte tomu, že nějaký obchodník ČEZáckou elektřinu nevykoupí za 1.000Kč/MWh a neprodá ven nebo v tuzemsku tržně za 1.600Kč/MWh? Výsledek bude takový, že ČEZ přijde o 600Kč/MWh, obchodnik si přilepší o 600Kč/MWh a zákazní zaplatí tržně stále stejnou částku 1.600Kč/MWh?

0 0
možnosti