Diskuse

Zbláznil se Warren Buffet? Nebo už my všichni?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jana Kolářová

4. 10. 2011 8:05
já myslím, že se těžce mýlíte

- a k tomu ještě se zdá, že vůbec nevíte, o čem píšete 8-o JK

0 0
možnosti

cerny.prem

4. 10. 2011 4:38
jednoduché vysvětlení

bohatí, myslím tím ale těch několik superbohatých přejde ve svém vztahu ke státu a rozhodování o čemkoliv na jiný level.

0 0
možnosti

ignorantka

4. 10. 2011 4:03
zblaznil jste se vy?

nepouzivate presne terminy a fakta. nechapu, proc je blog v 'zaujalo nas'. nejde o zvyseni dani, ale o zruseni 'tax cuts' a 'tax loopholes'. jedna se o zruseni vysad, ktere zavedl Bush, o navraceni do stavu, jaky byl za Clintona. Buffet je posledni z kapitalistu, ktereho bych si dovolila posuzovat. za co? ze umi dobre investovat? vite, kde a jak zije? v Omaha, Nebraska, v zadnici sveta. tam, kde byli vyhnani posledni Indiani! ve skromnem domecku...vy asi vubec nevite, o cem mluvite...

podivejte se na tohle: http://youtu.be/cgbJ-Fs1ikA

0 0
možnosti

ignorantka

4. 10. 2011 4:13
Re: zblaznil jste se vy?

tak to jsem tezce prehnala s tema Indianama, ale na to by stejne asi nikdo neprisel :-P

0 0
možnosti

leontýnka

3. 10. 2011 18:46
Buffet se nezbláznil, autore,

Buffet jen normálně mluví. S výjimkou Reagana totiž nikdo nikdy neuvažoval o snížení daní a ani je nikdy nesnížil, daně jdou křepce nahoru již od Velké francouzské revoluce, z předrevolučních krvavých desátků jsme se dostali na dnešní šedesátky a vypadá, že tomu ještě není konec. Mimo jiné také proto, že nás voličen nezajímá snížení našich daní, pročti si net, kolik dementů navrhuje zvýšit/zavést daně na to či ono, aby chudáček "stát měl z toho užitek". Jsme sami proti sobě, Zbláznili jsme se skoro všichni.

1 0
možnosti

ignorantka

4. 10. 2011 4:04
Re: Buffet se nezbláznil, autore,

Reagan sem Reagan tam: http://youtu.be/cgbJ-Fs1ikA ;-)

0 0
možnosti

Kurri22 - III.

3. 10. 2011 18:17
Větší nesmysl jsem už dlouho nečetl.

Takže, pokud to nevíte Buffet odkázal tuším 90 % svého majetku na nadaci Billa a Melindy Gatesových.

A jestliže tvrdíte, že je Buffet pouhým spekulantem, jen tím dokazujete, že o dané problematice nevíte vůbec nic.

Naopak Buffet nikdy nekupoval akcie za účelem jejich rychlého prodeje v blízké době. Například akcie Coca coly drží už přes 40 let. Společnost Berkshire nerozprodal, ta dále vyrábí oděvy, přestože Buffet dnes tvrdí, že to byla jeho nejhorší investice. Například zachránil pojišťovnu GEICO před krachem atd., atd. Totálním nesmyslem je tvrzení, že Buffet vydělává na pumpování peněz státem do ekonomiky, on na tom totiž nevydělává více než kdokoli jiný.

Navíc první věta vašeho článku odporuje zbytku tohoto článku.

0 0
možnosti

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

3. 10. 2011 18:36
Re: Větší nesmysl jsem už dlouho nečetl.

Ze odkazal nic neznamena. Jak vi ti, co sleduji Cimrmana "na onen svet si nikdo nic neveme a to ani kdyby byla vkladni knizka cestovni" :-). Navic to, ze to venoval zrovna Nadaci Gatesovych,.... ale jeho volba.

A jasne, on je proziravy spekulant, umi si pockat. Tomu ale asi nikdo nebere a s tematem to vlastne nesouvisi.

0 0
možnosti

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

3. 10. 2011 17:36
to je totalni populismus

Pokud ma on penez, ze nevi, co s nima (a to on ma), tak minic nebrani je rozdat na charitu a nebo primo vlade. Je to jen na jeho rozhodnuti. Ale predpokladam, ze ostatni prachaci mu nedali mandat, aby mluvil i za ne. Takze Obama vezme jeho prohlaseni jako zaminku (teda - uz vzal) a zvysi dane i tem, co nechcou. Skvele, uzasne...

0 0
možnosti

Kurri22 - III.

3. 10. 2011 17:59
Re: to je totalni populismus

Snad má každý právo projevit svůj názor, ne? A jako populismus to skutečně nevidím, on to nepotřebuje, nikam nekandiduje, nevím, k čemu by mu to bylo.

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

3. 10. 2011 16:21
Buffet má strach

že pokud zadlužování bude pokračovat, USA skončí krachem a dolar to odskáče. Na takovém krachu by prodělal i Buffet. USA letos znovu prolomily "nepřekročitelnou" hranici zadlužení, kterou měly uzákoněnu. Že je to špatné vidí skoro každý.

-

Pochybuji ovšem, že tohle je cesta, jak z problémů ven. Spíš si jen dělá zadní vrátka, aby až budou věšet finančníky, někdo si vzpomněl na hodného strejdu Buffeta a vynechal ho.

0 0
možnosti

Kurri22 - III.

3. 10. 2011 17:58
Re: Buffet má strach

Ona se ta "nepřekročitelná" hranice posouvá už pár desítek let, tohle není žádný významný mezník.

Buffet si tím nedělá zadní vrátka, on tyto názory prezentuje celou kariéru. A Buffet taky není ten finančník, který by se měl věšet. Naopak koupil a oživil několik zkomírajících firem a zachránil spoustu pracovních míst.

Bekshire není žádný LTCM nebo podobné pseudoinvestiční fondy. Je třeba rozlišovat investora a spekulanta.

0 0
možnosti

pavel 99

3. 10. 2011 16:19
On ten populismus

podobného návrhu lze snadno odhalit. Stačí se ctihodného Buffeta zeptat, k čemu na to, aby platil vyšší daně, potřebuje Obamu a vykřikovat do médií, proč je jednoduše nezačne platit. (O žádném zákonu, který by to zakazoval, nevím.) Tudíž z toho plyne, že pan Buffet ani tak nepotřebuje sám platit vyšší daně, ale aby vyšší daně platili ostatní, počínaje bohatými, až k "méně bohatým"....... Hlavně aby se stále přerozdělovalo - a při tom přerozdělování si někteří (a kteřípak to budou) přijdou na své.;-D

0 0
možnosti

al.mucha

3. 10. 2011 16:16
A třetí pilíř, ten už mají? Ten je snad nejdůležitější

0 0
možnosti

hendrixx

3. 10. 2011 16:15
Ale kdeže,

Warren jen pochopil, že v penězích, když jich máte dost, lidské štěstí nespočívá. Spočívá překvapivě naopak v dobrém pocitu, že někomu můžete pomoct, například z bídy. Naivní? Samozřejmě. Až budete mít půlmiliardy, budete marně přemýšlet, co pěkného si ještě koupit, a bude se vám přitom zdát, že nejste o nic šťastnější, než s prvními padesátimilóny, pak poznáte, že je to pravda.

0 0
možnosti

pavel 99

3. 10. 2011 16:21
Re: Ale kdeže,

a ono je povinné "hromadit milony" (i když člověk nechce) a "nepomáhat" (přestože by chtěl)?8-o

0 0
možnosti