Diskuse

Odpovědnost majitele auta: konec bodového systému?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pavel Pokorny

29. 2. 2008 12:16
Zacal jsem psat příspěvek do diskuze ..

a najednou toho bylo moc, tak jsem se rozhodnul, že se "přiživím" na karmě autora a vytvořil svůj blog.

http://pavelpokorny.blog.idnes.cz/c/26868/Mas-auto-zlocince.html

Dík autore.

0 0
možnosti
AB

pingodik

29. 2. 2008 8:56
Autor je debil!

Některé blogy píší debilové. Kdyby měl přehled, tak by takové ptákoviny nepsal veřejně, protože bude za hlupáka. Nikdo mu nebrání, aby podobné názozy ventiloval v hospodě. Po pátem pivu bych se možná připojil také :-)

0 0
možnosti

Pavel Pokorný

29. 2. 2008 10:03
Re: Autor je debil!

Promíňte, ale uveďte konkrétní ptákovinu a nebo si dejte těch 5 piv a zkuste se připojit. Spíše si myslím, že byste měl své vyjádření směřovat na ministerstvo,  právě na jeho ptákoviny autor reaguje. P.P.

0 0
možnosti

jan starý

29. 2. 2008 8:32
podvod

Nedopustili se váš kamarád s otcem podvodu ? Otec je invalida bez řidičáku a kupuje si auto na leasing..? Auto používá kámoš, který platí leasing místo něj ? Patrně si otec požádal o příspěvek na nákup auta, na který má jako invaldní nárok. Vaše kámoše uvedli jako toho, kdo ho bude autem vozit. Takové pěkná česká "malá domů". Fakt jste se tady k tomu za vaši rodinu přiznal ? ?

0 0
možnosti

Jchvojka

29. 2. 2008 11:16
Re: podvod

Nikoliv pane, muj otec si nejdrive poridil auto na leasing a potom tezce onemocnel. A protoze prevest leasing je temer nadlidsky ukon, muj kamarad radeji s autem jezdi bez toho, ze by si leasing odecital z dani. Takze je to uplne opacne

0 0
možnosti

Pepan A2

29. 2. 2008 3:05
A jak se to udělá v prvním případě,

když kamarád někoho autem zabije. Také si za něj půjde sednout "do chládku" Váš otec?

0 0
možnosti
P9

pavel 99

2. 3. 2008 0:25
Re: A jak se to udělá v prvním případě,

myslím, že trestný čin se stále dokazuje pouze PACHATELI. Nebo že by "pro jistotu" pozavírali celou rodinu, když se nikdo nepřizná?

0 0
možnosti

Stará kára

28. 2. 2008 20:58
Co takhle přádně číst a rozumnět?

Odpovědnost má majitel auta (v případě leasingu leasingující). Odpovědnost za to, že ví, kdo mu jezdil s autem. Pokud neumí tuto odpovědnost naplnit, teprve potom je odpovědný ze zákona sám (existuje  to - naepř. u střelných zbraní; nic nového).

Je to proto, aby se vše nesvádělo na "osobu blízkou", případně na to, že si po 14 dnech majitel (provozovatel)  již nic  nepamatuje.

Pro toho, kdo chce darebáka (tedy např. toho, kdo nerespektuje max. rychlost v osadě) krýt tedy bič. Pro toho, kdo chce především pravdu nic nehrozí.

0 0
možnosti
MP

MirkaP

29. 2. 2008 10:01
Re: Co takhle přádně číst a rozumnět?

majitelem auta v leasingu je leasingová firma, vždy

0 0
možnosti

Jirka

28. 2. 2008 19:22
Souhlasím s příkladem č. 1 a č. 3,

 ale podle mého názoru se v příkladu č. 2 autor trochu mýlí, protože  u firemního auta je nutné mít vypsanou  knihu jízd, takže tady je práce pro policii, případně správní orgány poměrně snadná, samozřejmě i v tomto případě je možné se vymlouvat na to, že já jsem to auto neřídil. Jenže jestliže mám vypsanou jízdu, podepsanou odpovědnou osobou, tak to budu vysvětlovat dost špatně, navíc když na tom budu trvat, tak se podle mého názoru můžu dopustit trestného činu neoprávněné užívání cizí věci formou pomoci. V případě, že kniha jízd není vypsaná vůbec, tak je to pokutováno tuším živnostenským úřadem (nevím jistě), ale vím, že ty pokuty by potom platil majitel a toho by to asi moc dlouho nebavilo.  

0 0
možnosti