Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

simsII

17. 3. 2011 20:10
Myslím si, že by

nebylo ode věci, kdyby se převezly děti do některých zemí na delší pobyty, aby se mohli rodiče a ostatní soustředit na obnovu země a určitě by jim pomohlo, kdyby se o děti postarali slušní lidé. Já bych si klidně dvě děti na určitou dobu domů vzala. Jsme v důchodu, ještě bych se na výchovu menších dětí cítila, pokud by uměly angličtinu, tak by nebyl problém se domluvit. Dětem by to také prospělo, kdyby se dostaly z takové hrůzy. Ale nic takového se asi nepřipravuje. Pamatuji si, že sem byly kdysi přiváženy děti z Řecka. Jenže, jak znám dnes naše lidi, tak by měli nejspíš strach, že by je ty děti mohly ozářit. Je to vážnbě hrozné neštěstí, a naši lidé by si měli uvědomit, že neslyšíme nic o rabování a dalších zločinech, které se u nás v době povodní běžně vyskytovaly. Japonci jsou morálně na vyšší úrovni a hlavně u nich existuje úcta k druhým lidem.

0 0
možnosti
CIF

comme il faut

17. 3. 2011 23:26
Re: Myslím si, že by

Právě jsme o tom s klenotem mluvili. V tuto chvíli je nejdůležitější dostat do bezpečí děti, které jsou na ozáření nejcitlivější. Humanitární organizace by měly organizovat jejich evakuaci a umístění ve vhodných rodinách.

0 0
možnosti
CIF

comme il faut

17. 3. 2011 17:30
Investoři skupují jeny

protože až pojišťovny proplatí škody (Japonci mají pojistky proti zemětřesení), bude se v Japonsku stavět, což zvedne ekonomiku.

Jinak mě dost těší, že na internetu nekolují o Japonsku žádné vtípky.

0 0
možnosti
ML

Niktor

17. 3. 2011 16:49
Má to i druhou stranu

Nikde nejsou vidět komentáře typu "dobře jim tak, tihle šikmoocí jsou beztak přemnožení a nepřátelští vůči západní civilizaci", jaké byly bohužel součástí mediálního ohlasu zemětřesení na Haiti a záplav v Pákistánu.

0 0
možnosti
CIF

comme il faut

17. 3. 2011 17:31
Re: Má to i druhou stranu

To je asi tím, že Japonci nejsou přemnožení a nepřátelští vůči západní civilizaci.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

17. 3. 2011 16:25
Asi nemáte úplné informace.

Na Japonsko se sbírky pořádají, můžete poslat DMS i hotovost, přinejmenším skrze Armádu spásy nebo Adru.

0 0
možnosti
ÚNV

úplně nová Viktorka

17. 3. 2011 15:41
hm

sice nemám televizi, ale zato VÍM, že se sbírky organizují. Charita, ADRA...kromě toho pomáhá přímo stát-viz návrat vojenských speciálů. Ale jestli chcete taky pomoci, tak proč ne.

0 0
možnosti
PH

picky

17. 3. 2011 13:33
Japonské zboží?

made in PRC, nebo TAIWAN?

0 0
možnosti
VS

apoc9

17. 3. 2011 13:41
Re: Japonské zboží?

Obvykle China. Já tedy kupuji v Japonsku knihy a hudbu.

0 0
možnosti
AS

pralinka_rumova

17. 3. 2011 13:26
Nepochopila jsem

důvod článku - již od víkendu v několika TV ve zprávách opakují čísla kont a DMS různých charit...

0 0
možnosti
JH

Jižák 4ever

17. 3. 2011 13:20
charita

Podle mě je správné, že se většina humanitárních organizací rozhodla nevybírat peníze na tuto katastrofu. Ono totiž za např. 1000 Kč se dá udělat úplně jiná paráda na Haiti než v Japonsku. Stejně tak se nevybíralo na Katrinu v USA. Tady by lidi věnovali (pro ně) hodně, ale tam by to i tak bylo málo. Neboli, za částku za kterou na Haiti nakrmíte jednu školní třídu budete mít v Japonsku misku rýže.

Jinak, rozhodně nekritizuju fakt, že ADRA peníze vybírá. Měli tam zastoupení již před tím, takže jejich pomoc může být rychlá a účinná.

0 0
možnosti
P

philipe

17. 3. 2011 13:19
Pane autore...

Váši ideu o podpoření Japonska zvýšením konzumu japonského "saka" považuji za žertovnou metaforu ale proč ne ? Když mi na mou e-mailovou adresu sdělíte jméno toho nočního klubu, určitě se zastavím na suši a pár frťanů saka. Máte naprostou pravdu v tom, že postižení Japonci potřebují pomoc v jakékoli formě. Není to národ skuhralů jako Němci nebo Češi, Japonci trpí mlčky a důstojně, nedemostrují své city veřejnosti. Jsou mi velmi sympatičtí, na rozdíl od Číňanů a té vietnamské verbeže.

0 0
možnosti
C

Camino

17. 3. 2011 16:06
Re: Pane autore...

Souhlas a klobouk doluR^

0 0
možnosti
VTAJK

Vaska Trubačev a jeho kamarádi

17. 3. 2011 13:16
například...

...společnost Člověk v tísni oficálně ohlásila, že sbírky pro podporu obětí provádět nebude, protože Japonsko o pomoc nepožádalo. "Sledujeme události posledních dnů v Japonsku a možné dopady tsunami na chudé země na pobřeží Tichého oceánu.  Sbírku na pomoc obětem nevyhlašujeme. Nepochybně se jedná o jednu z největších katastrof posledních let, jejíž dopady jsou obrovské, Japonsko je ale jednou z nejbohatších zemí, která má kapacitu se s následky vyrovnat sama. Vojáci, policisté a zdravotníci jsou v dostatečném množství v pohotovosti a přímé zapojení cizinců do pomoci by situaci mohlo zkomplikovat. Dopady Tsunami na jiné země nejsou podle dostupných zpráv výrazné." Japonci zkrátka mají dost na to, aby se s tím vyrovnali sami. Žádnou vědu bych z toho nedělal.

0 0
možnosti
P

philipe

17. 3. 2011 13:49
Re: například...

Vy jste ale chytrý !!! Nespolkl jste náhodou šalamounovo hovínko? Japonsko už o internacionální pomoc požádalo ale to se asi do české kotliny ještě nedostalo. Samozřejmě neočekávají žádnou finační ani technickou podporu od Čechů, almužny nepotřebují a něco jiného nemohou od české kotliny očekávat. Japonsko je nejzadluženější země mezi hospodářsky vyvinutými státy "západních" civilizací. Česká media a tak zvaní "zpravodajci" píší hlavně o tom, co sami považují za zajímavé, respektive si myslí, že to českou veřejnost zajímá. Tedy o tom, jaké spodní prádlo nosí čs. "celebrity" (jinými slovy šlapky), s kým se která celebrita-prostitutka vyspala nebo komu dala košem, co vyblábolí ten či onen profesionální politický lhář, co vyplodí brabčí mozek hradního šaška a o pod. "důležitostech". Jakou informační hodnotu mají česká media? Pomůžou vám tyto "informace" zvládnout každodenní životní trable? A není jich v poslední době málo! Nebo máte jiný dojem?

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2060x
Místopředseda spolku Podvedení klienti, který se brání praktikám pojišťoven v kauze Investičního životního pojištění. Bývalý ředitel sekce vnějších vztahů ERÚ a již mnoho let podnikatel v Public Relations a pohostinství.

Seznam rubrik